Sådan opstod Kadeau Gin

Dette samarbejde mellem Kadeau og Bornholm Distillery har været undervejs i nogen tid. Vi startede i efteråret 2020, og i den forgangne vinter havde vi løbende diskussioner om, hvilke planter og urter vi skulle bruge, og hvor de skulle høstes. For både Kadeau og Bornholm Distillery var det afgørende, at næsten alle ingredienser var fra Bornholm. De skulle enten være fra den vilde bornholmske natur eller fra Kadeaus fantastiske køkkenhave i Vester Sømarken, og vi endte med et godt miks. Målet var at sikre "en smag af Bornholm" og samtidig være i tråd med Kadeau-smagen.

Den anden del af processen krævede tålmodighed da vi måtte vente til foråret og forsommeren, hvor vi kunne begynde at høste. 

Kadeau_2.jpg

Herefter flyttede aktiviteterne til destilleriet, hvor vi begyndte at teste på en lille pot still. Vi lavede mere end 5 iterationer, før vi gik over til vores store pot still. Men selv under destillationen på hoveddestilleriet forfinede vi ginen med et par justeringer, før vi nåede frem til det endelige produkt. Vi endte med at bruge jernurt, verbena, sødskærm, angelika, anis isop, granskud fra skovfyr, enebær og et par stykker mere.

Smagsgiverne gør sammen med granskuddene den til en frisk og urteagtig gin - lidt nordisk, kan man sige - og den bør nydes med en mild tonic.

Denne batch af Kadeau Gin er begrænset til mindre end 500 flasker, og den vil kun være tilgængelig i udvalgte butikker, hos Kadeau Bornholm og i vores webshop.

Forrige
Forrige

Rubin Amaro Bitter

Næste
Næste

Gaveæsken er nu tilgængelig!